over ons 

Met passie wordt uw auto behandeld, beschermd en opgeknapt door professionals.

Anti Roest Center: voor en door autoliefhebbers

'Onze klanten zijn de dankbaarste categorie die je maar kunt hebben'

Anti-Roest Center behandelt auto's (preventief) tegen roest. Middels een techniek die je niet meer overal tegenkomt, laat het bedrijf de auto's na behandeling de werkplaats uitrijden zodat ze er weer jaren tegen aan kunnen  en dit trekt autoliefhebbers uit heel Europa. Eigenaar Maarten Toirkens: "Ik ben een beetje een uitstervend ras."

 Ruim driehonderdvijftig kilometer hebben ze er voor gereden; een anti-roest behandeling bij Anti-Roest Center. Na het ophalen van de Chevrolet Suburban rijden ze het hele eind weer terug naar Duitsland. "De vorige wagen heeft het drieëntwintig jaar uitgehouden", vertelt de eigenaar bijna nonchalant. Alsof het hele eind niets is. "Je weet waar je het voor doet." Wanneer ze wegrijden, moet Toirkens glimlachen. "Mijn klanten zijn de dankbaarste categorie", vertelt hij. "De eigenaars zijn helemaal gek van dit soort auto's. Het kaliber waar Trump mee wordt rondgereden, om je een idee te geven. Een serieuze wagen. Dat ze naar Duitsland zijn verhuisd, maakt voor de behandeling blijkbaar niets uit. Dan komen ze gewoon alsnog hierheen."

Klanten uit heel Europa

De eigenaars van de Suburban zijn niet de enigen die met liefde wat kilometers afleggen om hun wagen bij Anti-Roest Center te laten behandelen, vertelt Toirkens, tevens gespecialiseerd in het  detailen van exclusieve oldtimers. "Onze klanten komen uit heel Europa."

Het anti-roest center is nog een van de weinige bedrijven die met drie componenten werkt in plaats van één, verklaart hij. "Wij werken met Dinitrol. Op maandag wordt gestart met het demonteren van wielen, bumpers, eventueel koplampen en verder strippen waar dit noodzakelijk is. Vervolgstap is het reinigen onder hoge druk met koud water. Hierna moet de auto een dag goed drogen alvorens verder kan worden gegaan. De ML behandeling is erop gericht dat alle vocht goed wordt verdreven waarna het droogproces wordt herhaald. Met dinitrol 1000 worden de holle -plus inwendige delen behandeld en vormen zich flexibele naden. Na wederom een droogsessie kan aan de onderkant van de auto de metallic laag worden aangebracht steenslag. Eigenlijk zijn we TE kritisch realiseert hij zich; "we kijken echt naar de kleine dingen en nemen alles mee. Er zijn nog maar heel weinig bedrijven die op deze manier werken. We zijn een beetje een uitstervend ras."

Mensen vertrouwen hun kind aan je toe, beschrijft Toirkens het gevoel dat hij krijgt wanneer zijn klanten hun auto bij de werkplaats van het anti-roest bedrijf afleveren. Zo'n zeventig procent van zijn klanten is dan ook de trotse eigenaar van een oldtimer, de overige dertig procent is divers (zijn bv de campers). "Wat ze allemaal echter gemeen hebben, is dat ze trots zijn op hun auto en die trots vertrouwen ze ons toe." De ondernemer weet wat het is om en speciaal gevoel voor een auto te hebben; zelf rijdt hij in zijn spaarzame vrije uren graag rond in zijn klassieker uit 1999. "De zorg en de aandacht die ik aan mijn eigen auto besteed wil hebben, besteed ik daarom ook aan de wagens van mijn klanten."  Dat geeft een heel vertrouwd gevoel, krijgt hij veelvuldig terug. "Mijn klanten weten dat hun kindje bij ons in goede handen is."